Arhiva 2018Koncerti

SOLISTI DI SUD, 28. maj 2018.“Solisti di Sud” su osnovani 2016. Godine u Nišu. Ovaj sastav je osnovao Jovan Bogosavljević, violinista svjetskog renomea za izvođenje muzike Astora Pjacole i jedan od vodećih srpskih muzičkih umjetnika. Kao ansambl profesionalnih muzičara, njih karakteriše visok nivo solističkog izvođaštva, jaka individualnost kao i sposobnost za zajedničkim umjetničkim stvaranjem. Njihov avanturistički pristup koncipiranju programa i virtuoznih izvođenja kao i jarka muzička fantazija je sve što karakteriše snažan individualni koncept muzičke interpretacije. Oni sviraju Pjacolinu muziku kao i dela klasičnog muzičkog repertoara sa originalnim aranžmanima kao i svoju autorsku muziku. Prvi snimak koji su ostvarili, doveo ih je na prvo mesto top liste državnog radija u serijalu “Klasika molim”. Ubrzo su usledili pozivi iz Evrope, kao i pozitivne kritike. Ovaj sastav čine Jovan Bogosavljević violina, Bojan Mladenović harmonika, Petar Mladenović klavir, Vladan Karadzov kontrabas i Bojan Videnović kahon, trombone i glas.


/ SERGEY OSOKIN, 29. maj 2018. /Sergej Osokin rođen je 6. oktobra 1981 u Kolomni, Rusija. Bio je student Schnitke državnog muzičkog instituta u Moskvi (profesor Andrei Ledenev) i Muzičke akademije Gnesin u Moskvi u klasi uvaženog ruskog koncertnog umetnika i profesora Fridriha Lipsa. Sergej Osokin- harmonikaš, učestvovao je na brojnim međunarodnim takmičenjima harmonike u: Klingentalu (Njemačka), Arasatu (Španija), Kastelfidardu (Italija), Čerepovezu (Rusija) i Astani (Kazahstan), gdje je dostigao status laureate prvih nagrada i grand prija.

Učestvuje na međunarodnim festivalima u Rusiji, Ukrajini, Njemačkoj, Austriji, Španiji, Slovačkoj, Srbiji, Litvaniji, Latviji, Kazahstanu, Kini, Severnoj Koreji, Sjedinjenim Državama, Francuskoj i Italiji. Trenutno je aktivan koncertni umjetnik i član žirija na međunarodnim takmičenjima. Od 2006. godine je profesor na Schnitke moskovskom državnom institutu za muziku. Copyright © 2010. Harmonika fest. All rights reserved.