/ Archive 2014 /
/ Concerts 2014 /27.05.2014.
20.00h OTVARANJE FESTIVALA

Koncert: Predrag Radisavljević (Srbija)
/ Muzička škola Tivat /

Rođen je 1.11.1993. godine, u Kruševcu. Srednju muzicku školu "Dr Vojislav Vučkovic", u Čačku, odsijek muzički izvodač - harmonika, je završio 2008 godine, u klasi profesora Miljana Bjeletića.
Tokom školovanja u srednjoj muzickoj školi ostvario je značajne rezultate (30 prvih nagrada), na manifestacijama koje se svrstavaju u najviši rang svjetskih takmičenja:

1. mjesto na 64th CIA Coupe Mondiale Junior (Svetski kup)2011 Šangaj (Kina)
3. mjesto na 61th CMA Trophee Mondiale Junior (Svjetski trofej)2011 Pineto (Italija)
1. mjesto na Internacionalnom takmičenju "Susret mladih harmonikaša" 2007 i 2010 Pula (Hrvatska)
1. mjesto na Internacionalnom takmičenju "Fisarmonie" Trst (Italija)
1. mjesto na Internacionalnom takmičenju "Ohridski biseri" Ohrid (Makedonija)
1. mjesto na Internacionalnom takmičenju "Zvezdane staze" Kragujevac (Srbija) 2011,gdje je proglašen i za apsolutnog pobjednika cjelokupnog takmičenja
1. mjesto na Internacionalnom takmičenju u Grčkoj 2010 godine
1. mjesto na međunarodnom takmičenju "Dani harmonike" Smederevo (Srbija) 2010, 2012 i 2011 (u kategoriji studenata)
3. mjesto na 62th CMA Trophee Mondiale National Trophee (Svjetski trofej) 2012 u Spokane (SAD)

Muzičku Akademiju umjetnosti u Nišu je upisao 2012 godine. Učestvovao je na 22-om Internacionalnom festivalu umjetnika harmonike (22nd International Festival of Accordion Artistst 2012 godine) u Kragujevcu (Srbija), na kojem su nastupali pobjednici svih svjetskih takmičenja kao i najznačajniji umjetnici iz svijeta harmonike kao sto su Jurij Šiškin(Rusija) i Mika Vairinen(Finska).

Održao je solistički koncert na manifestaciji "Vrijeme za pamćenje" – 20 godina klasične harmonike u Hrvatskoj, kao predstavnik Fakulteta umjetnosti u Nišu. Osvojio je prvo mjesto na takmičenju mladih kompozitora "Play the sound" u kategoriji klasične muzike, 2011 godine.
28.05.2014.
20.00h Koncert:

Renzo Ruggeri (Italija)
/ Zbirka pomorskog nasljedja /Renzo Ruggeri je nastupao u mnogim zemljama širom svijeta. Trenutno usavršava džez klavir u klasi Franka D’Andree. Objavio je mnogo albuma na kojima se istovremeno pojavljuje i kao solista i kao kamerni muzičar. Njegove nastavne metode su takode našle mjesta u izdanjima najrenomiranijh izdavačkih kuća. Ruggerija trenutno smatraju jednim od vodećih eksponenata italijanskih džez formacija, bilo da nastupa u duu ili orkestru (Orkestar Renza Ruggerija). Upravo sa ovim orkestrom Ruggeri je ostvario neke od svojih najznačajnijih projekata (Kramer projekt, Napulj 1000 Culure), pišući istovremeno i muziku za pozorišne komade (Novecento, Il Ratto di Proserpina), među kojima se nalazi i dobro poznata La Leggenda del Fiore di Lino pisana za Operu u Rimu.

Osim ovoga, pisao je i aranžirao muziku i za takva imena kao što je Antonella Ruggieri (Souvenir d’Italie), s kojom je I nastupio na Sanremu 2007. godine. Prvi je harmonikaš na svijetu koji je snimio album posvećen muzici improvizacije za ovaj instrument (Solo Accordion Project). Takode, prvi je profesor džez harmonike u Italiji i osnivač Kluba Voglia d’Arte - asocijacije muzičkih škola koje primjenjuju inovativnu nastavnu metodu u radu sa studentima. Na Međunarodnom festivalu u Kastelfidardu, 2009. godine, osvojio je nagradu Voce d’Oro, čiji su prethodni dobitnici: Astor Piazzolla, Richard Galliano, Gorni Kramer, Art Van Damme, Frank Marocco, Gil Goldstein, Volmer Beltrami, Peppino Principe, Antonelo Salis i drugi.

Sarađivao je i sa takvim imenima kao što su: Enrico Rava, Franco Cerri, Lino Patruno, Giani Coscia, Art Van Damme, Ares Tavolazzi, Peppino Principe, Paolo Damiani, Gianni Cazzola, Massimo Mariconi, Massimo Manzi, Paolo Di Sabatino, Marco Zurzolo, Ernesto Vitolo, Fabrizio Bosso, Michael Supnick, Ellade Bandini, Lev Termen, Mauro De Federicis, Sergio Caputo, Fabio Concato, Nicola Piovani, Antonio Calenda, Davide Riondino, Tonino Guerra, Monica Guerritore i drugi. R.

Ruggeri je i umjetnički direktor festivala: www.dolciromorijazzfestival.com, www.pinetoaccordionjazzfestival.com
29.05.2014.
14.00h ZATVARANJE FESTIVALA

Uručivanje priznanja i koncert pobjednika
/ Muzička škola Tivat /

 Copyright © 2010. Harmonika fest. All rights reserved.